recept
OVAKO SPREMLJENE KOKOS KOCKE SU MNOGO BOLJE OD OBIČNIH, TOPE SE U USTIMA: Fil obara sa nogu, mekan kao duša
Kao meru koristite čašu od 200 mililitara
Kokos kocke u dve boje sastoje se od prelepog fila od kokosa i čokoladnih korica koje se pripremaju od kakao praha. Pogledajte recept u nastavku.
Potrebno vam je:
Tri čaše mleka (600 mililitara)
Pola čaše šećera (100 grama)
Kašika vanila arome
Šest kašika brašna
Dve čaše kokosovog brašna
Kora:
Dva jaja
Pola šolje šećera
Jedan vanilin šećer
Jedna čaša mleka
Pola čaše ulja
Dve čaše brašna (200 grama)
Jedan prašak za pecivo
Puna kašika kakao praha
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, šećer i vanila aromu, potom i šest kašika griza. Mešajte dok se ne zgusne na laganoj vatri. Kada skinete sa ringle dodajte dve čaše kokosovog brašna.
Odvojite belanca i žumanca, belanca malo posolite i dodajte pola šolje šećera. Potom dodajte žumanca i vanilin šećer, a sve vreme mutite. Kada isključite mikser dodajte jednu šolju mleka i pola čaše ulja pa ponovo mutite.
Sipajte dve čaše brašna, kakao prah i prašak za pecivo. Sve ponovo umutite. Pleh nauljite i sipajte polovinu smese. Pecite 10 minuta na 180 stepeni. Na koru rasporedite fil i zagladite, sipajte drugi deo smese i pecite ponovo na istoj temperaturi 10 minuta.
Za glazuru vam je potrebno 100 grama mlečne čokolade i 50 mililitara slatke pavlake. Premažite i ohladite na sobnoj temperaturi.
Majke i snajke
(Espreso/Republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!