paŽnja
HLADNA SUPA OD KRASTAVACA ZA KOJOM SU SRBI POLUDELI: Šporet ne treba NI DA PALITE, spremna je za SEKUND
Oljuštite krastavce i uklonite semenke. Zatim ih isecite na kockice, a nekoliko kockica ostavite za kasnije. Sve sastojke stavite u seckalicu ili blender i miksajte dok ne dobijete kremastu smesu.
Za ovaj obrok šporet vam nije potreban.
Sastojci:
– 2 velika krastavca
– 1 šolja običnog ili dve šolje grčkog jogurta
– 1 čen belog luka
– 3 kašike limunovog soka
– 50 mililitara maslinovog ulja
– začini: koper, peršun, so i biber
Priprema:
Oljuštite krastavce i uklonite semenke. Zatim ih isecite na kockice, a nekoliko kockica ostavite za kasnije. Sve sastojke stavite u seckalicu ili blender i miksajte dok ne dobijete kremastu smesu.
Važno je napomenuti da količinu začina prilagođavate sopstvenom ukusu.
Čorbu ostavite da se hladi najmanje dva sata u frižideru, a pri serviranju dodajte komadiće krastavaca koje ste ranije odvojili.
U ovu supu možete dodati i svež kopar ili peršun.
Prijatno!
(Espreso/Klix.ba)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!