Posni medenjaci, Foto: Youtube/Emilina Kuhinja(Printscreen)
posno i prosto
EVO KAKO DA SE ZASLADITE ZA VREME NAJSTROŽEG POSTA: Sve je na VODI, prave se PREBRZO (RECEPT)
Svi se pitaju kako se zasladiti za strogi post na vodi, mi imamo rešenje
Objavljeno:
Medenjaci nas asociraju na medeno srce i generalno na praznike, a oni su uvek najbolja opcija da se zasladite ukoliko postite.
Ovi medenjaci se prave na vodi, nema ulja, nema masti, i možete ih jesti za vreme Velikogospojinskog posta, evo recepta:
Sastojci:
- 300 g smeđeg šećera
- 10 g sode bikarbone
- 2 dl vode
- 500 g brašna
- 1 kašika meda
- 1 kašičica začina za medenjake
Priprema:
- U brašno umešati sodu bikarbonu i začin. Rastopiti u vodi šećer i med i zamesiti testo. Ostaviti desetak minuta da odstoji.
- Brašnom posuti dasku i razvući testo, dobro posuto brašnom. Vaditi modlicama medenjake. Peći u rerni na 200 stepeni petnaestak minuta.
- Ukrasite ih po želji. Ja nisam naročito dobar u likovnom bio ni u školi, ali zadovoljan sam svojim radom.
OVO JE DRUGI NAJSTROŽI POST, OVAKO GLASI ISHRANA Sveštenik za Kurir TV obrazložio: Šta raditi ako ne možete izdržati:
(Espreso/ Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!