topi se u ustima
OVO JE RECEPT ZA TRADICIONALNU IRANSKU POSLASTICU KOJU SRBI OBOŽAVAJU: Baka otkrila kako se sprema DOMAĆA ALVA
Cim sve izjednacite sipajte brzo u kalupe
Za ovu poslasticu morate da imate jake ruke, spretni i veoma brzi. Domaća alva, vrhunska olizace te i serpu.
Potrebno je:
400 gr. šećera 350-400 gr. susama 1 puna kašike brašna 200 ml vode 50 ml ulja 1-2 vanilin šećera
Priprema:
Susam sipajte zajedno sa brasnom u veci pleh pa ga malo prepecite u rerni koliko da dobije krem boju mnogo je ukusnije moze i ovako pa ga prohladite. Kad se prohladi sameljite ga u nekom blenderu ili masini za kafu.
U secer sipajte vodu, dodajte vanilu i kuvajte da se lepo uspinuje. Jednu po jednu kasiku ubacujte ml. pastu i brzo mesajte zicom. Brzo se steze pa morate biti brzi i jaki u ruke. Kalupi moraju biti spremni i obavijeni pek papirom koji visi preko kalupa.
Cim sve izjednacite sipajte brzo u kalupe, U Sredinu mozete ubaciti cokoladu rastopljenu. Pokrite sa hartijom koja visi preko pa pritisnite malo rukama da slegne. Ostavite da se ohladi pa u frizider.
Okrenite naopako kalupe sklonite hartiju i secite po zelji. Mi smo pogrebali serpu i pokupili sve sto nam se prosulo po stolu i steglio Prelepa je.
Majke i snajke
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!