domaćice pažnja
SPREMITE OMILJENO SLATKO SVIH SRBA BEZ STAJANJA PORED ŠPORETA: Evo u čemu je CAKA i gde se sprema (RECEPT)
Ovo je revolucionarno otkriće kada je priprema slatkog u pitanju, trik zbog kojeg se nećete pokajati
Slatko uvek spremajte u prethodno sterilizovanim teglama i čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu. Tako može stajati do 3 meseca ako se pravilno napravi i skladišti.
Smokve su voće koje se koristi na različite načine, a mogu se jesti sveže ili osušene. Od njih se spremaju razne zimnice kao šta su pekmez, marmelada, džem, liker i rakija.
Evo ga recept za slatko od smokava iz rerne:
Slatko od smokava u rerni
Za sve koji nemaju vremena provoditi vreme uz šporet donosimo slatko od smokava iz rerne. Odnos šećera i smokava takođe možete da prilagodite svom ukusu. Ovaj desert možete konzumirati sa vaflima i palačinkama ili sličnim desertima. Od sastojaka u receptu dobićete 8 tegli.
Sastojci
- 1 kesica limunske kiseline
- 1,5 kg šećera
- 3,5 kg smokava
Priprema
- Smokve dobro operite i očistite od lišća i peteljki.
- Stavite ih u keramičku činiju, pospite šećerom i pustite da stoje 24 sata.
- Sutradan, slatko pecite u rerni na 200°C i povremeno promešajte smesu. Kada dostigne željenu gustinu, gotovo je.
- Dodajte limunsku kiselinu i ostavite u rerni još 5 minuta.
- Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu pa rasporedite u tegle.
- Čuvajte na hladnom i tamnom mestu.
KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani:
(Espreso/ Moja zimnica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!