Tikvice, Foto: Privatna arhiva
recept
PRAVI SRPSKI RUČAK ZA MANJE OD 300 DINARA: Gotovo za 20 minuta a NAJALAVIJI će pući od SITOSTI (RECEPT)
Napravite ovaj ručak i oduševite celu porodicu
Objavljeno:
Ove pljeskavice od tikvica niko nikada ne odbija!
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 šolja brašna od leblebije
- 1 kašičica sušenog belog luka
- 1 kašičica soli
- biber
- sok od limuna
Priprema:
- Tikvice narendajte na krupnije rende i posolite. Ostavite ih u cediljki nekih 30 minuta. Ne morate ih skroz ocediti jer treba da ostane malo tečnosti da brašno upije.
- Ostale sastojke pomešajte u jednoj činiji. Ubacite tikvice i ostavite 15 minuta da brašno od leblebije upije tečnost iz tikvica.
- Zagrejte tiganj. Kašikom vadite smesu i oblikujte pljeskavice. Pržite nekoliko minuta s obe strane dok ne dobiju zlatkastu boju.
Bonus video: Recept za sočnu piletinu
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!