mekana i hrskava
STARINSKI RECEPT ZA PITU SA TIKVICAMA KOJI SU SVI ZABORAVILI: Evo kako su je spremale NAŠE BAKE, polizaćete prste
Pita sa tikvicama je izuzetno ukusna, ali nepravedno zapostavljena
Tikvice su lagano povrće koje svako voli, mogu se spremati na različite načine, ali najsočnije su kao pohovane ili u piti.
Donosimo vam starinski recept za pitu sa tikvicama kakvu su naše bake spremale, a danas su je svi zaboravili.
Evo recepta.
Sastojci:
1/2 tikvice 1 pakovanje gotovih kora za pitu 1/2 praziluka
Za fil:
150 ml ulja 200 g sjeničkog sira 3 jajeta 1 kesica praška za pecivo 250 ml jogurta
Priprema:
Na ulju prodinstajte praziluk sečen na kolutove, malo kasnije dodajte tikvice sečene na kocke, posolite i još malo prodinstajte. Sklonite sa ringle da se malo prohlade.
Za to vreme pripremite fil. Žicom umutite jaja, prašak za pecivo, jogurt i ulje. Odvojite po dve kore za jednu. Prvu koru premažite sa dve supene kašike fila, stavite drugu koru pa i nju premažite sa dve kašike a zatim u kraj rasporedite tikvice i praziluk i pospite sa malo izmrvljenog sira
.Krajeve sa strane savijte prema unutra.Blago urolajte i nastavite isto da radite i sa ostalim korama. Pecite na 210 stepeni 20 do 30 minuta.
(Espreso/Trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!