internacionalna kuhinja
TURSKA PICA BOLJA OD PRAVE: Ima SVE što SRBI vole, a OVAJ DETALJ će vas oboriti sa nogu (RECEPT)
Ovo jelo zovu jhoš i turska pica, ali sem što je podloga "lepinja" na kojoj se peče savršena smesa od mlevenog mesa, nemaju baš mnogo sličnosti
Turska jela su aromatična, prava poslastica za sve koje vole začinjenu hranu, i to ne nužno ljutu, nego jaču, punu ukusa, hranu koja će vas vratiti u život. Takvo jelo je i lahmadžun. Jedno od najukusnijih turskih jela.
Ima aspoultno sve što vam je potrebno, a srbi obožavajumleveno meso i povrtće kao što su paprika i luk koji su neizostavni u ovim jelima.
Ovo jelo zovu jhoš i turska pica, ali sem što je podloga "lepinja" na kojoj se peče savršena smesa od mlevenog mesa, nemaju baš mnogo sličnosti.
Recept za lahmadžun koji će vas oboriti sa nogu:
ZA NADEV
- beli luk - 2 čena
- ulje - 2 - 3 kašike
- biber
- aleva paprika
- so
- mleveno meso - 300 g jagnjeće
- paprike - 1 crvena i 1 zelena
- paradajz - 1 komad + 2 kašike paradajz pirea
- luk - 1 glavica
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!