NEVEROVATNO
ZBOG OVIH GREŠAKA VAM CRNA KAFA IMA UŽASAN UKUS: Spremate je svaki dan, a pojma nemate U ČEMU GREŠITE
Na početku ne treba da čekate da voda proključa, sklonite je sa ringle ranije.
Veliki broj odraslih ne može da zamisli početak dana bez kafe, a na našim prostorima prednost dajemo turskoj, odnosno domaćoj kafi.
U nastavku otkrijte u čemu grešite kada niste do kraja zadovoljni ukusom.
Najbitnije je da je mešavina kvalitetna i na njoj ne bi trebalo da štedite, piše klix.ba. Na početku ne treba da čekate da voda proključa, sklonite je sa ringle ranije. Deo vode sipa se u fildžan, a u ostatak se dodaje kafa.
Promešajte da nema grudvica i vratite na ringlu. Tik pred ključanje opet je sklonite s vatre i dodajte vodu koju ste na početku odlili. Ponovo je vratite na šporet i sačekajte da provri.
Kada je sklonite s ringle, sačekajte nekoliko sekundi i dodajte kašičicu hladne vode. Nakon toga možete poslužiti kafu.
Najčešće greške koje kvare ukus turske kafe su:
- Previše mešanja
- Kafa prilikom kuvanja nekoliko puta dospe skroz do vrha džezve
- Šećer dodajete nakon što ste skuvali kafu.
- Treba da ga sipate dok je voda u džezvi hladna.
(Espreso/Klix.ba.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!