recept
SAMO OVAKO ĆE VAM KUKURUZ ŠEĆERAC BITI UKUSAN I MEK: Morate ga kuvati 10 minuta na ISKLJUČENOM ŠPORETU
Ako želite da skuvajte najbolji kukuruz šećerac, onda isprobajte ovaj recept
Uskoro prolazi sezona kukuruzu šećercu, pa imate još malo vremena da uživate. Kasnije kreće sezona starog kukuruza koji zahteva više vremena za pripremu, ali ne možemo da osporimo das je i on ukusan. Osnovna razlika između mladog i starog kukuruza je u tome što se prvi brže kuva u ne treba mu više od 10 minuta.
Danas vam donosimo još jedan fantastičan trik za kukuruz koji se kuva na isključenom šporetu.
Sastojci:
2 kašike šećera
1 kašika limunovog soka
6 kukuruza
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i ostavite da proključa. Zatim dodajte šećer i sok od limuna, pa mešajte dok se šećer ne istopi. Dodajte očišćene kukuruze, pa poklopite i isključite šporet. Neka se tako kuva nekih 10 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!