MUSAKA SA OVIM POVRĆEM KOŠTA NAJMANJE, A NAJVIŠE ZASITI: Može da stoji 3 DANA, a CAKA je u 1 sastojku za NADEV
Musaka od tikvica, Foto: Printscreen/Youtube/LetinaKuhinja

au, kakav ručak

MUSAKA SA OVIM POVRĆEM KOŠTA NAJMANJE, A NAJVIŠE ZASITI: Može da stoji 3 DANA, a CAKA je u 1 sastojku za NADEV

Ovaj ručak niko ne odbija

Objavljeno:

Tikvice su letnje povrće koje je jeftino, a zasitno! Niko ne odbija ukusni musaku sa tikvicama, a može da stoji i do nekoliko dana. Ukus joj je trećeg dana identično dobar kao prvog!

Sastojci:

  • 1,2 kg tikvica
  • 400 g mlevenog mesa (po izboru)
  • 800 ml paradajz soka
  • malo svežeg ruzmarina
  • malo sveže nane
  • 3 jajeta
  • 3 crna luka
  • 4 čena belog luka
  • prezle
Tikvice
foto: Printscreen/Youtube/ FooDee

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte mleveno meso. Posolite i pobiberite, a kada se meso proprži sipajte paradajz sos (650 ml). Krčkajte dok se sos ne redukuje, pa pred kraj dodajte seckanu nanu i ruzmarin. Tikvice isecite na kolutove, pa posolite i ostavite da puste vodu nekih 10-15 minuta. Osušite ih ubrusom. Vatrostalnu posudu nauljite, pa poređajte red tikvica i bogato ih pospite prezama. Preko stavite nadev od mesa, pa ponovo poređajte tikvice i pospite ih prezlama. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji red treba da budu tikvice. Jaja umutite, pa u njih sipajte i paradajz sos (150 ml) i prelijte preko. Pokrijte alu folijom i pecite na 200°C oko 30 minuta, a zatim skinite foliju i pecite još 15 minuta.

Bonus video: Recept za svinjski paprikaš

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.