NAPRAVITE KISELI KUPUS USRED LETA ZA 15 MINUTA: Samo ISKUSNE SRPSKE DOMAĆICE znaju tajnu ovog RECEPTA
Kiseli kupus, Foto: Printscreen/RTS

savet za domaćice

NAPRAVITE KISELI KUPUS USRED LETA ZA 15 MINUTA: Samo ISKUSNE SRPSKE DOMAĆICE znaju tajnu ovog RECEPTA

Pratite ove instrukcije i imaćete letnji kiseli kupus

Objavljeno:

Svaka iskusna domaćica mora da zna ovaj recept!

POTREBNI SASTOJCI

  • sveži kupus - 1 glavica
  • luk - 1 glavica, sitno nasečena
  • sirće - 1/3 dl
  • suvo meso - 600 g, po izboru (slanina, kobasica, rebra, šunka...)
  • so
  • svinjska mast - 2 kašike
  • slatka aleva paprika - 1 - 2 kašičice
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica
Kiseli kupus
foto: Profimedia

NAČIN PRIPREME

1.Kupus iseći na rezance, posoliti, politi sirćetom, izgnjaviti rukom i ostaviti 30 minuta, poklopljeno.

2.U lonac dodavati naizmenično, kupus, luk, meso, ponoviti i završiti kupusom.

3.Naliti vodom da ogrezne i kuvati 40-45 mnuta da kupus omekša.

4.Zagrejati mast, dodati alevu i ljutu tucanu papriku, pazeći da ne potamni i preliti je preko kupusa. Promešati i kuvati još 10 minuta.

Bonus video: Cena kupusa u Srbiji

02:32

KUPUS NIKAD SKUPLJI! Cena duplo veća! Velike suše dovele do REKORDNIH CIFARA

(Espreso/Bonapetit.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.