Kiseli kupus, Foto: Printscreen/RTS
savet za domaćice
NAPRAVITE KISELI KUPUS USRED LETA ZA 15 MINUTA: Samo ISKUSNE SRPSKE DOMAĆICE znaju tajnu ovog RECEPTA
Pratite ove instrukcije i imaćete letnji kiseli kupus
Objavljeno:
Svaka iskusna domaćica mora da zna ovaj recept!
POTREBNI SASTOJCI
- sveži kupus - 1 glavica
- luk - 1 glavica, sitno nasečena
- sirće - 1/3 dl
- suvo meso - 600 g, po izboru (slanina, kobasica, rebra, šunka...)
- so
- svinjska mast - 2 kašike
- slatka aleva paprika - 1 - 2 kašičice
- ljuta tucana paprika - 1 kašičica
NAČIN PRIPREME
1.Kupus iseći na rezance, posoliti, politi sirćetom, izgnjaviti rukom i ostaviti 30 minuta, poklopljeno.
2.U lonac dodavati naizmenično, kupus, luk, meso, ponoviti i završiti kupusom.
3.Naliti vodom da ogrezne i kuvati 40-45 mnuta da kupus omekša.
4.Zagrejati mast, dodati alevu i ljutu tucanu papriku, pazeći da ne potamni i preliti je preko kupusa. Promešati i kuvati još 10 minuta.
Bonus video: Cena kupusa u Srbiji
(Espreso/Bonapetit.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!