OVAKO GRCI SPREMAJU IZLIVENU PITU SA TIKVICAMA: Zbog jednog ZAČINA je UKUSNIJA od NAŠE (VIDEO)
Pita, Foto: PRINTSCREEN/YT/ KEN'S GREEK TABLE

recept

OVAKO GRCI SPREMAJU IZLIVENU PITU SA TIKVICAMA: Zbog jednog ZAČINA je UKUSNIJA od NAŠE (VIDEO)

Grci znaju šta valja, pa tako obavezno napravite i njihovu pitu sa sirom

Objavljeno:

Pite spadaju u jednostavna jela koja sa lakoćom naučite da pravite. Nadevi mogu biti različiti, sve zavisi od toga šta volite, a takođe možete da koristite kupovne kore, domaće kore, lisnato testo, pa čak i da napravite bez kora koja je poznata kao izlivena pita.

Danas vam donosimo grčki recept za sjajnu izlivenu pitu sa tikvicama koja se pravi brzinski i koju će svi voleti.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

3 tikvice

1 šolja grčkog jogurta

4 jajeta

1 crni luk

1 kašika sušene nane

malo sveže mirođije

300 g brašna

3 ravne kašičice praška za pecivo

300 g feta sira

1 šolja maslinovog ulja

susam

Priprema:

Tikvice izrendajte, stavite u posudu i posolite. Ostavite da odstoje nekih 15 minuta, pa dobro procedite. U drugoj posudi pomešajte jogurt, jaja i maslinovo ulje, pa dobro sjednite. Dodajte proceđene tikvice, pa začinite nanom i seckanom mirođijom.

Promešajte i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, a onda dodajte i izmrvljenu fetu. Sve dobro promešajte i dobijenu smesu sipajte u tepsiju koju ste premazali uljem. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45-60 minuta. Ostavite da odstoji oko 20 minuta pre sečenja.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Majke i snajke)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.