OVAKO RUSI PRAVE KROMPIRUŠU, DOBRA STVAR JE ŠTO SE NE PEČE: Umesto kora koriste OVU NAMIRNICU i tako je UKUSNIJA
Pita krompiruša, Foto: PRINTSCREEN/YT/VIKA-SIMPLE RECIPES

recept

OVAKO RUSI PRAVE KROMPIRUŠU, DOBRA STVAR JE ŠTO SE NE PEČE: Umesto kora koriste OVU NAMIRNICU i tako je UKUSNIJA

Za doručak ili večeru poslužite krompirušu koja će vas oduševiti na prvi zalogaj

Objavljeno:

Srbi obožavaju pitu krompirušu, a ona se najčešće sprema za vreme posta. Ako volite da je jedete, a volite i da eksperimentišete sa hranom, mi vam predlažemo preukusnu krompirušupo ruskom receptu. Oni umesto kora koriste tortilju, a nadev je od pire krompira, paprike i krastavca.

Kada jednom probate nećete moći da prestanete da jedete, a umesto da palite rernu, brzinski ispržite pitice u tiganju.

Pita krompiruša
foto: Printscreen7Youtube/Sace Recepti

Sastojci:

nekoliko tortillja

1 kg krompira

3 lovorova lista

1 veza mirođije

1 crni lik

2 manje paprike

2 kisela krastavca

1 kašičica mlevene crvene paprike

Priprema:

Krompir oljuštite i stavite da se kuva sa lovorovim lišćem. Za to vreme u tiganju, na malo ulja, propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sitno seckanu papriku. Kuvani krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte proprženi luk i papriku, kao i seckanu mirođiju.

Zatim dodajte rendani krastavac, posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjednite. Premažite tortilju dobijenom smesom i urolajte. Isecite komade i ispržite ih. Tako radite dok ne utrošite sve.

01:34:58

MAJKE I SNAJKE SE04 SPECIJAL BLOK 20

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.