paŽnja
OVO JE BILO OMILJENO JELO IZ STARE JUGOSLAVIJE: Bivša NACIJA se "DAVILA" u njemu, a i danas ga SRBI OBOŽAVAJU
Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta, piše Stvar ukusa
Vreme je da savladamo recept naših baka:
Sastojci:
200 g pasulja
200 g oljuštenog ječma
1 crni luk
1 šargarepa
1 kašika masti
70 ml paradajz soka
2-3 čena belog luka
1 kašika brašna
suvo meso ili slanina
Priprema:
Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći. Zatim prospite vodu, sipajte novu i kuvajte dok ne proključa. Opet prospite vodu, pa dodajte u pasulj ječam i suvo meso i opet sipajte vodu da ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena. Na masti (može i ulje) propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Zatim sipajte malo vode i dinstajte dok ne omekša. Dodajte u pasulj. Zatim u istu šerpu dodajte sitno seckan beli luk i posolite. Zatim pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode. Ne sme da bude grudvica. Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta, piše Stvar ukusa.
Bonus video:
(Espreso/Lepote Srbije)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!