paŽnja
OVAKO ĆETE NAPRAVITI KAPRI TORTU BEZ PEČENJA: Srbi će poludeti kada vide koliko je UKUSNA, SMAZAĆETE je sa tanjira
Ulupati 200 gr margarina sa šećerom u prahu i dodati ohlađen puding pa opet sve umutiti
Potrebno je:
četiri puta 16 komada keksa 300 gr čokolade za kuvanje 6 kašika ulja
Prvi deo fila:
jedan litar soka od narandže tri pudinga sa ukusom vanile tri kašike šećera 200 gr margarina 100 gr šećera u prahu
Fil drugi deo:
jedan litar bistrog soka od narandže il manga četiri pudinga ukusa vanile osam kašika šećera u prahu 250 g margarina
Priprema:
Puding i šećer razmutiti sa 200 ml soka a ostatak ostaviti da provri.Zakuvajte puding i mešajte sve dok se ne zgusnem, a zatim skloniti sa vatre i prekriti folijom i ostaviti da se hladi. Malinama dodati pet kašika šećera i 200 ml vode. Kada provri, ispasirati pasirkom za krompir i ostavite da vri još nekoliko minuta na jakoj vatri uz mešanje. Razmutite puding sa ostatkom šećera i 200 ml vode i zakuvajte u kašu od jagode ili maline. Kada se smesa zgusne dodajte jos 50 gr margarina i mešajte dok se ne otopi. Dok čekamo da se filovi ohlade, otopite čokoladu sa uljem i podelite keks i izmešajte da je ređi fil jer treba da se ređa na keks i da ima za sva četiri reda. Poslagati prvi red od 16 komada keksa u oblik koji vama odgovara pa premazati čokoladom i ostaviti da se stegne. Ulupati 200 gr margarina sa šećerom u prahu i dodati ohlađen puding pa opet sve umutiti.
Žele posto se stegao umutiti mikserom i otpustiće. Fil od vanile naneti na kek i poslagati preko keksa pa premazati čokoladom.
Bonus video:
(Espreso/Trepza.alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!