PIŠITE RECEPT
MAĐARI OVO REDOVNO JEDU ZA DORUČAK: Slično je NAŠIM MEKIKAMA, ali 1 SASTOJAK pravi RAZLIKU, domaćice OVO NE ZNATE
Mađarski langoš su mekike koje se prave slično kao kod nas
Mađari imaju svoj recept za doručak koji je sličan našim mekikama.
To je njihovo tradicionalno jelo i recept znaju samo njihove domaćice.
Toliko je ukusno da će vam od samog recepta krenuti voda na usta.
Čuveni langoši se jednostavno prave, a mogu se jesti sa raznim nadevima. Ako vam se ne dopada ovaj nadev iz recepta, slobodno stavite vaše omiljene sastojke.
Sastojci:
450 g brašna
2 kašičice kvasca
1/2 kašicice šećera
1 kašičica soli
50 ml ulja
1 jaje
250 ml mleka
Za nadev:
slanina
beli luk
feta sir
pavlaka
Priprema:
Brašno, kvasac, šećer, so i jaje umutite. Postepeno dodajte mleko sve vreme muteći dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite 40 minuta da naraste. Premesite testo i napravite 6 loptica. Pokrijte i ostavite da odmori još 10 minuta. Rastanjite loptice na što veće krugove i ispržite. Krugovi bi trebali da su veličine tiganja, tako da pržite jedan po jedan. Slaninu, beli luk i fetu iseckajte. Pa na langoš namažite pavlaki i preko stavite ostale sastojke.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!