OVA TORTA DOLAZI IZ ŠVEDSKE,A KAD SE PREVEDE NA SRPSKI JE PRAVI HIT: Pojede se BRŽE nego što se sprema, odlepićete
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/Useful and quick

paŽnja

OVA TORTA DOLAZI IZ ŠVEDSKE,A KAD SE PREVEDE NA SRPSKI JE PRAVI HIT: Pojede se BRŽE nego što se sprema, odlepićete

Ime potiče od švedske reči "kladdig" što znači lepljiv, neuredan. Spolja deluje uobičajeno, ali kad je isečete, primetićete zašto nosi taj naziv

Objavljeno:

Kladkaka je švedska čokoladna torta poznata i kao lepljiva torta. Lako se sprema i gotova je za manje od 30 minuta, savršena je da brzo rešite želju za čokoladom bez previše napora ili kuhinjske opreme.

Recept je veoma jednostavan i priprema je osnovna. Ono što je toliko posebno u vezi sa njom je jedinstvena tekstura.

Ime potiče od švedske reči "kladdig" što znači lepljiv, neuredan. Spolja deluje uobičajeno, ali kad je isečete, primetićete zašto nosi taj naziv.

Sastojci:

350 g šećera

150 g putera

3 jajeta

120 g brašna

45 g kakao praha

1 kašičica ekstrakta vanile

1/2 kašičice soli

Priprema:

U činiji viljuškom umutite jaja, šećer, ekstrakt vanile i so sve dok smesa ne postane homogena.

Prosejte brašno i kakao prah, pa ubacite u smesu sa jajima i nastavite da mešate ručno.

Otopite puter i sipajte u smesu. Mešajte dok ne postane ujednačena i nemojte pretugo mešati.

Smesu sipajte u kalup za tortu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite do 20 minuta na 200 stepeni ili dok stranice torte ne budu čvrste, a sredina mekana.

Izvadite kladkaku i ostavite je da odstoji oko pet minuta pre nego što je izvadite iz kalupa.

Možete je prilikom posluživanja ukrasiti kuglom sladoleda.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.