ŠTA KAŽETE NA OVO?
OVAKO TURSKE DOMAĆICE SPREMAJU PILAV: Zbog ovog SOSA meso nije SUVO, a sve završavate u TIGANJU (RECEPT)
Recept za turski pilav koji vam donosimo se pravi od pirinča i piletine
Pilav ili pilaf je jelo od pirinča. Sprema se u začinjenom bujonu, a najzastupljenije je jelo u turskoj kuhinji.
Često se pirinču dodaje pasulj, grašak ili patlidžan, a u poslednje vreme se dodaje i piletina.
Recept za turski pilav koji vam donosimo se pravi od pirinča i piletine.
Kako bi vam ispao sočan, poželjno je da se stavi celo pile i da se redovno zaliva bujonom.
Kako biste napravili pilav po recepturi turskih domaćica, dovoljno je samo belo meso i povrće, kao i pirinač.
Belo meso neće biti suvo jer je proprženo u sosu od paradajza i paprike, a ono što je najbolje je da ne morate da ga pečete u rerni, već sve možete da završite u tiganju.
Sastojci:
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- 3 kašike maslinovog ulja
- 700 g pilećeg filea
- 350 g pirinča
- 1 kašičica paradajz pirea
- 200 ml vrele vode
Priprema:
Papriku, paradajz i luk isecite na kockice, zatim luk propržite na malo ulja, pa dodajte papriku. Nakon nekoliko minuta, dodajte i meso, koje ste takođe isekli na kockice. Začine dodajte po želji, a onda dodajte i paradajz. Meso kuvajte dok ne bude gotovo. Opran pirinač dodajte nakon što je meso završeno, i sipajte vodu. Kuvajte dok ne bude gotovo, a ako primetite da je suvo, povećajte količinu vode koju ste stavili.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!