tope se
SAMO NAŠE BAKE IMAJU STARINSKI RECEPT ZA KUPUS KIFLICE: Svi ga traže zbog MEKANOG TESTA, zapisujte ŠTO PRE
Kupus kiflice na starinski način su toliko mekane da ćete ih jesti sa slašću
Kupus kiflice svaka domaćica pravi za sve prilike zbog mekanog testa koji je neodoljivog ukusa.
Tope se u ustima i mogli bi da ih jedete ceo dan.
Recept starinski znaju samo naše bake koji će vam još više omekšati testo.
Sastojci:
600 g brašna
200 ml jogurta
200 ml mleka
2 jajeta
1 kocka svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
Za fil:
100 g margarina
3 žumanceta
Premazivanje:
1 jaje
1 kašika susama
Priprema:
Testo: Brašno pomešajte sa solju. Jogurt i mleko pomešajte i smlačite. Dodajte kašičicu šećera i kvasac. Ostavite pored šporeta desetak minuta da nadođe, pa sipajte u brašno. Dodajte jaja i ulje i umesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi jedan sat vremena da se testo udvostuči. Premesite i rastanjite oklagijom u pravougaonik
Fil: Žumanca umutite i pomešajte sa omekšalim margarinom.
Testo premažite pripremljen filom, urolajte, premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Secite ukoso i ređajte u podmazan pleh uljem. Neka stoje dok se rerna zagreje na 250 stepeni. Pecite dok kiflice ne dobiju smeđu boju.
Bonus video:
(Espreso/Trpeza.alo.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!