sočno
NAPRAVITE POHOVANE TIKVICE SA JEDNIM SASTOJKOM KOJI DAJE SOČNOST: Ovaj RUČAK je najbolji ZA LETO (RECEPT)
Pohovane tikvice će vas osvojiti na prvi zalogaj dok trepnete
Sezona tikvica je u toku, a ovo povrće je najlaganije za vrućine.
Osim što možete musaku da spremate sa tikvicama još bolje je da ih ispohujete i to sa jednim sastojkom.
Ne treba vam puno vremena, a imaćete ukusan ručak.
Sastojci: 2 srednje tikvice, so, malo bibera, feta ili tvrdi sir po izboru isečen na pljosnate kvadrate ili pravougaonike, jaje, brašno, prezle.
Priprema: Tikvice oprati i oljuštiti, pa ih iseći po dužini na tanke, pljosnate trake. Posoliti i malo pobiberiti, pa ostaviti da odstoje i puste vodu. Ocediti tikvice, pa uzimati po dve trakice i napraviti od njih krst.
Na sredinu staviti pljosnati komad sira pa prebaciti trakice levo i desno i gore i dole i uviti listiće tikvica oko sira.
Zagrejati ulje u tiganju na umerenoj temperaturi, ulupati jaja i pripremiti brašno i prezle. Uvaljati u brašno, umućeno jaje, pa u prezle i pohovati tikvice dok ne porumene.
Ispohovane tikvice ocediti od viška masnoće na papirnom ubrusu. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Domacirecepti.net)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!