preukusno!
VAZDUŠASTI MAFINI SA BOROVNICAMA: Mekani kao DUŠA, a brzo se spremaju i odlični su kao UŽINA ZA PONETI (RECEPT)
Recept za mafine sa borovnicama kojima niko ne odoljeva
Recept za mafine sa borovnicama koji su idealni kao užina koju možete nositi bilo gde, a prirpemaju se bro i lako!
Sastojci za 4 velika mafina:
Testo:
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 125 ml mleka (plus 1 kašičica soka od limuna)
- 50 g otopljenog putera
- oko 150 g borovnica
Preliv:
1 kašika brašna 2 kašike smedjeg šećera 1/2 kašičice cimeta 1 kašika hladnog putera
Priprema:
U mleko sipajte kašičicu soka od limuna i ostavite 5 minuta. Upalite rernu da se greje na 180c, u kalup za mafine stavite papir za pečenje (ja isečem papir na 4 komada dovoljno velika da dosta vire iz kalupa jer će mafini biti veliki). Napravite posip – pomešajte brašno, šećer i cimet. Dodajte hladni puter pa sjedinite sa suvim sastojcima tako da dobijete grudvice testa. Ostavite u frižider.
Pomešajte suve sastojke – brašno, so, prašak i šećer. U drugoj posudi pomešajte mleko, jaje, otopljeni puter i izmešajte. Sipajte u suve sastojke i promešajte koliko da sjedinite. Ako koristite smrznute borovnice pospite ih sa malo brašna, tako da brašno obloži borovnice i dodajte u testo. Sjedinite ih sa ostatkom smese. Smesu rasporedite u spremljene korpice od papira, odozgo stavite posip koji blago utisnite u testo. Pecite do zlatne boje posipa i dok nož zaboden u sredinu mafina ne izadje čist.
(Espreso/Prstohvat soli)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!