NEUREDNA TORTA STIŽE PRAVO IZ ŠVEDSKE: Neodoljiva čokoladnda rapsodija u jednom KOLAČU neobičnog naziva
Kolač, Foto: Printscreen youtube

RECEPT

NEUREDNA TORTA STIŽE PRAVO IZ ŠVEDSKE: Neodoljiva čokoladnda rapsodija u jednom KOLAČU neobičnog naziva

Neće vam biti potrebno mnogo "alata" u njenoj pripremi

Objavljeno:

Kladkaka je švedska čokoladna torta poznata i kao lepljiva torta. Lako se sprema i gotova je za manje od 30 minuta, savršena je da brzo rešite želju za čokoladom bez previše napora ili kuhinjske opreme.

Recept je veoma jednostavan i priprema je osnovna. Ono što je toliko posebno u vezi sa njom je jedinstvena tekstura.

Ime potiče od švedske reči "kladdig" što znači lepljiv, neuredan. Spolja deluje uobičajeno, ali kad je isečete, primetićete zašto nosi taj naziv.

Čokoladni kolač
foto: Profimedia

Sastojci:

350 g šećera

150 g putera

3 jajeta

120 g brašna

45 g kakao praha

1 kašičica ekstrakta vanile

1/2 kašičice soli

Čokoladni kolač
foto: Printscreen/Youtube/table_diary

Priprema:

U činiji viljuškom umutite jaja, šećer, ekstrakt vanile i so sve dok smesa ne postane homogena.

Prosejte brašno i kakao prah, pa ubacite u smesu sa jajima i nastavite da mešate ručno.

Otopite puter i sipajte u smesu. Mešajte dok ne postane ujednačena i nemojte pretugo mešati.

Smesu sipajte u kalup za tortu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite do 20 minuta na 200 stepeni ili dok stranice torte ne budu čvrste, a sredina mekana.

Izvadite kladkaku i ostavite je da odstoji oko pet minuta pre nego što je izvadite iz kalupa.

Možete je prilikom posluživanja ukrasiti kuglom sladoleda.

00:56

EKIPA MAJKE I SNAJKE POMOGLA U OSTVARENJU CILJA MALE NINE: Donirana 300 krofni i novčana pomoć za lečenje njenog oca

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.