ZNAJU ŠTA VALJA
NAŠI STARI SAMO OVAKO SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Tanjir ćete OLIZATI, kombinacija SASTOJAKA je PRAVA BOMBA
Sada paprike možete da iskoristite i da ih napunite na seoski način
Leto ne donosi samo visoke temperature nego i izobolje povrća.
Paradajz, paprike, krastavac sve to sada koristimo svakodnevno, neko za kuvanje, a neko za salatu.
Sada paprike možete da iskoristite i da ih napunite na seoski način.
Zapišite šta vam je potrebno i pripremu.
crvene paprike - 6 komada
praziluk - 1 stabljika
pirinač - 8 kašika
ulje - 4 - 5 kašika
biber
aleva paprika - 1 kašičica
peršun
NAČIN PRIPREME
Paprike operite i očistite od drški i semena. Posolite ih iznutra.
U dubljoj posudi naseckajte stabljiku praziluka, stavite pirinač i začine. Sledi ulje, sve dobro izmešajte i ovim nadevom napunite paprike. Nemojte previše pritiskati nadev.
Stavite paprike u pleh i vrhom noža ih izbockajte da uđe voda.
Ostatak nadeva rasporedite u plehu. Sipajte vodu do sredine pleha i posolite.
Punjene paprike pecite na 180 stepeni dok ne budu gotove, a paprike jednom okrenite da se ispeku sa obe strane.
Ove paprike su veoma ukusne i iako su posne, postaće vam omiljene.
Punjene paprike na seoski način su spremne.
(Espreso/Bonaepti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!