![OVA STARINSKA TORTA JE NEKADA BILA JAKO POPULARNA: Recept ne znaju ni ISKUSNE DOMAĆICE, a toliko je KREMASTA](/data/images/2023/07/06/13/1398293_grcka-torta_ls.jpg)
ZA SVE PRILIKE
OVA STARINSKA TORTA JE NEKADA BILA JAKO POPULARNA: Recept ne znaju ni ISKUSNE DOMAĆICE, a toliko je KREMASTA
Popularna Grčka torta koja se topi u ustima od slatkoće
Ako nemate ideju koji slatkiš da napravite svojim ukućanima, jedna torta će vam dobro doći.
Grčka torta je jedna od najpopularnijih, a njen ukus svi pamte.
Kada je jednom napravite moraćete opet.
![Grčka torta](/data/images/2023/07/06/13/1398299_mucenje-jaja_ff.jpg?ver=1688642254)
Potrebni sastojci za 1 koru:
5 belanca
malo soli
5 kašika šećera
5 kašika mlevenog keksa
5 kašika mlevenih oraha
1/2 kesice praška za pecivo
Sve umutiti i peći u rerni oko 15 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
Zatim napravite fil od:
15 žumanaca
2 vanilin šećera
150 gr šećera
![Grčka torta](/data/images/2023/07/06/13/1398285_fil_ff.jpg?ver=1688642268)
100 gr gustina
750 ml mleka
300 gr maslaca ili margarina
150 gr krupno lomljenog keksa
![Grčka torta](/data/images/2023/07/06/13/1398287_fil4_ff.jpg?ver=1688642273)
100 gr mlečne seckane čokolade
100 gr krupno seckane bele čokolade
150 gr krupno seckanih oraha
![Grčka torta](/data/images/2023/07/06/13/1398289_grcka-toeta1_ff.jpg?ver=1688642277)
Priprema: Kada umutite i ispečete 3 kore, ostavite ih da se prohlade. Za to vreme pravite klasičan fil tako što ćete žumance umutiti sa šećerom i gustinom, pa ih skuvajte u mleku. Kada se fil prohladi dodajte mu maslac ili margarin i vanilin šećer. Zatim dodajte orahe, čokoladu i keks. Izmešajte, filujte kore pa onda sve ukrasite mlevenim lešnicima.
Bonus video:
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!