TRIK ZA HRSKAVE POHOVANE LIGNJE: Gotove su za TREN OKA, a zbog OVOG 1 sastojka su SOČNE, a ne GUMENE (RECEPT)
Lignje, Foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

PREUKUSNO!

TRIK ZA HRSKAVE POHOVANE LIGNJE: Gotove su za TREN OKA, a zbog OVOG 1 sastojka su SOČNE, a ne GUMENE (RECEPT)

Danas napravite lagan ručak, pohovane ligne, sa ovim trik sastojkom

Objavljeno:

Ukoliko postite, ili ste ljubitelj morskih plodova, ovaj recept za lignje će vas oduševiti.

Ako volite da ih jedete pohovane i pržene tajna je u tome da ih kratko marinirate u skrobu, jer će tako biti hrksavije, a ako ih pržite samo minut, ne rizikujete da postanu gumene. Uživajte!

Sastojci:

  • 1 kg lignji
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 4 kašike kukuruznog skroba +1/2 šolje
  • 1 šolja brašna
Lignje
foto: Printscreen YouTube/Kuhinja tete Danice

Priprema:

Lignje očistite i isecite na tanke kolutove. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte, a onda pospite kukuruznim skrobom (4 kašike). Dobro sjedintie i ostavite par minuta da odstoje. U posudi pomešajte brašno i skrob (1/2 šolje), pa posolite i pobiberite. Dodajte lignje, poklopite i dobro protresite da ih smesa lepo obloži. U tiganju zagrejte dosta ulja, pa pržite lignje samo minut (kako ne bi postale gumene). Vadite ih na ubrus da se ocede.

Bonus video: Recept za svinjski paprikaš

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.