savet
UZ OVA 3 TRIKA UVEK ĆETE KUPITI DOBRU I ZDRELU LUBENICU: Ovu MRLJU imaju samo NAJSLAĐI plodovi
Uz ove tri cake uvek ćete uzeti najzreliju lubenicu
Svi smo jedva čekali leto da bismo uživali u lubenici. Nema većeg razogarenja nego kada je kupite, jedva čekate da je jedete, ali kada je otvorite ona ne bude dovoljno zrela!
Uz ove tri cake uvel ćete izabrati zrelu i sočnu lubenicu:
Mrlja od zemlje
Jeste li primetili mrlju na površini lubenice? Ona predstavlja mesto na kojoj je lubenica ležala na zemlji tokom sazrevanja. Najzrelije lubenice imaju žućkastu mrlju, dok one koje su bele ili svetlozelene boje treba izbegavati jer su ubrane pre nego što su dozrele. Nemojte kupovati ni lubenicu koja nema nikakvu mrlju na površini.
Birajte plod bez oštećenja
Površina lubenice trebalo bi da bude tamnozelene boje, tvrda na dodir, glatka i bez vidljivih oštećenja. Mekana površina pouzdan je znak da je plod počeo da truli, a izbegavajte i onu osušene površine koja je izgubila svu sočnost i slatkoću. Plod bi trebalo da bude asimetričan, a one s neobičnim grbama prepustite nekom drugome.
Testirajte težinu lubenice
Možda vam se teška lubenice ne nosi iz prodavnice kući, ali upravo bi najtežem plodu trebalo da pridajete najviše pažnje. Čak 92 posto lubenice čini voda, pa su najsočniji plodovi ujedno i najteži. Podignite nekoliko lubenica iste veličine, a kući odnesite onu koja je najteža. Ta će biti najslađa i najsočnija!
Bonus video: Recept za džem od šipurka
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!