preukusno!
DOMAĆI SLADOLED OD PISTAĆA NEUPOREDIVO BOLJI OD KUPOVNOG: Kada jednom osetite ovu SENZACIJU UKUSA nećete STATI
Recept za domaći sladoled od pistaća
Ništa vas neće rashladiti dobro kao ovaj sladoled.
Sastojci:
- 2 šolje slatke pavlake
- 1 šolja mleka
- ¾ šolje šećera
- ½ šolje pistaća, iseckanih
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U posudi pomešajte slatku pavlaku, mleko i šećer. Dobro izmešajte dok se šećer potpuno ne rastvori. Dodajte iseckane pistaće i ekstrakt vanile u smesu i ponovo promešajte. Prebacite smesu u posudu za sladoled i stavite je u zamrzivač. Nakon 1-2 sata, izvadite iz zamrzivača i promešajte da se spreči formiranje kristala leda. Vratite posudu u zamrzivač.
Ponavljajte proces mešanja svakih 1-2 sati još nekoliko puta kako biste dobili glatku, kremastu smesu bez kristala leda. Kada je sladoled potpuno zamrznut, služite ga u činijama ili u kornetu i uživajte!
Bonus video: Koji sladoled je otporniji na sunce?
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!