trikovi
SUTRA UJUTRU KADA BUDETE KUVALI KAFU, ISPRAVITE OVU GREŠKU: Svi je pravimo, a ne bi trebalo - kvari UKUS
Nije svejedno kako spremate svoj omiljeni napitak, evo u čemu svakodnevno grešite
Ako ste mislili da znate kako spremate kafu, pogrešili ste. Jeste, turkska se pravi da tri puta "pokipi" ali šta treba da uradite pre nego što dodate kafu u vodu?
Da nebiste bili samozvani ekspert, postoje ljudi koji ovakve stvari znaju bolje nego mi, neke greške će nas koštati ukusa, neke će nam upropastiti ceo napitak.
A ova greška može da učini da vaš omiljeni napitak nije savršen, prenosi Mirror.
Da li ujutru čim ustanemo, tokom pauze na poslu, tokom popodnevnog odmora, nakon jela, druženja sa prijateljima... Samo je potrebno naći povod, a kafa je napitak koji podiže raspoloženje za tili čas se nađe na stolu.
Ipak, nije svejedno kako ga spremate, da bi on postigao svoj puni ukus.
Stručnjaci tvrde da prilikom kuvanja kafe pravimo jednu grešku, a to je da pustimo da voda provri.
Opsežna istraživanja sugerišu da je aroma kafe najbolja ako se zakuva na temperaturi između 90 do 96 stepeni. Dakle ne treba da provri.
Ako, pak, vodu kuvate u ketleru, onda ostavite neki minut da se ohladi.
Ako kuvate domaću kafu, zakuvajte je pre nego voda provri, jer na temperaturi većoj od 96 stepeni, kafa ispušta gorak ukus, tvrde eksperti.
Probajte, pa nam javite da li kafa ima bolji ukus ako se kuva u vodi koja nije ključala.
KAFA, ČOKOLADA, BANANE… Šta se to dešava u PRODAVNICAMA širom Srbije, cene pojedinih proizvoda neverovatne:
(Espreso/ 24 sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!