PREUKUSNE
LAŽNE PRŽENICE SA KARFIOLOM: U ustima se TOPE, a jedan sastojak im daje poseban ŠMEK (RECEPT)
Mekike se jednostavno prave i sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke za testo.
Podsećaju i izgledom i ukusom na uštipke ili priganice, a ako ipak vodite računa o ishrani mi vam predlažemo da napravite ove sa karfiolom. Dodajte im papriku i mladi luk i biće zaista neverovatne. Ovako pripremljene mekike možete da služite za doručak ili večeru.
Sastojci:
300 g karfiola
2 jajeta
60 g brašna
1/2 paprike
par komada mladog luka
2-3 čena belog luka
Priprema: Kratko blanširajte karfiol isečen na cvetove, pa izblendirajte. Dodajte seckani mladi luk, kao papriku, mleveni beli luk, jaja i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte brašno. Dobro sjedinite sastojke. Kašikom vadite i sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Pržite sa obe strane.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!