ČUVENI ŠPANSKI GASPAĆO: Hladna PARADAJZ ČORBA koja će vas KUPITI ZA SVA VREMENA, nema uključivanja ŠPORETA (RECEPT)
Gaspaćo, Foto: Printscren/Youtube/dare2cooknow

preukusno!

ČUVENI ŠPANSKI GASPAĆO: Hladna PARADAJZ ČORBA koja će vas KUPITI ZA SVA VREMENA, nema uključivanja ŠPORETA (RECEPT)

Gaspaćo, hladna paradajz čorba biće spremna za 15 minuta

Objavljeno:

Gaspaćo je najpoznatiji španski recept "na kašiku" koji će osvojiti sva čula!

Sastojci:

  • 900 g paradajza
  • 1 crvena ili zelena paprika
  • 1 krastavac
  • 1 manji crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašičice sirćeta
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
čorba
foto: Printscren/Youtube/dare2cooknow

Priprema: Paradajz i papriku kratko blanširajte u ključaloj vodi. Skinite kožicu, pa sitno isecite. Stavite u blender, pa dodajte očišćeni beli i crni luk, kao i krastavac. Dobro izblendirajte da se svi sastojci lepo sjedine. Zatim sipajte sirće i posolite, pa opet izblendirajte, a onda sipajte i maslinovo ulje. Još jednom izblendirajte i gaspaćo je gotov. Tekstura treba da bude kremasta, a zatim procedite. Sipajte u staklenu posudu i ohladite. Možete i odmah da jedete. Poslužite sa krutonima ili nečime po vašoj želji.

Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

00:44

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.