preukusno!
ČUVENI ŠPANSKI GASPAĆO: Hladna PARADAJZ ČORBA koja će vas KUPITI ZA SVA VREMENA, nema uključivanja ŠPORETA (RECEPT)
Gaspaćo, hladna paradajz čorba biće spremna za 15 minuta
Gaspaćo je najpoznatiji španski recept "na kašiku" koji će osvojiti sva čula!
Sastojci:
- 900 g paradajza
- 1 crvena ili zelena paprika
- 1 krastavac
- 1 manji crni luk
- 1 čen belog luka
- 2 kašičice sirćeta
- 1/2 šolje maslinovog ulja
Priprema: Paradajz i papriku kratko blanširajte u ključaloj vodi. Skinite kožicu, pa sitno isecite. Stavite u blender, pa dodajte očišćeni beli i crni luk, kao i krastavac. Dobro izblendirajte da se svi sastojci lepo sjedine. Zatim sipajte sirće i posolite, pa opet izblendirajte, a onda sipajte i maslinovo ulje. Još jednom izblendirajte i gaspaćo je gotov. Tekstura treba da bude kremasta, a zatim procedite. Sipajte u staklenu posudu i ohladite. Možete i odmah da jedete. Poslužite sa krutonima ili nečime po vašoj želji.
Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!