JELO ZA CELU PORODICU
DORUČAK KOJI ĆE PROBUDITI SVA VAŠA ČULA: Isprobajte odmah ovaj lak RECEPT za FRANCUSKU PITU sa hrskavim testom
Ovaj “slani kolač” toliko ukusan, da ga morate što pre probati
Kiš je klasični francuski slani kolač koji se sastoji od otvorene kore testa prelivene nadevom od pavlake i komadića sira, mesa, morskih plodova ili povrća.
Najpoznatija varijanta je Kiš Loren, čiji osnovni sastojci su slanina (ili šunka ako je više volite), jaja i sir.
Ovaj “slani kolač” toliko ukusan, da ga morate što pre probati. Priprema je vrlo jednostavna, a sastojke vervovatno već imate u svojoj kuhinji.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g putera
- 70 ml vode
- 100 g slanine
- 100 g šunke
- 100 g ementalera
- 4 jajeta
- 100 ml kisele pavlake
- malo soli
Priprema:
Isecite šunku, sir i slaninu na kockice, a zatim slaninu malo propržite.
U brašno sipajte so, pa dodajte puter isečen na kockice. Rukama sjedinite brašno i puter dok se ne dobije testo koje se mrvi pod prstima. Zatim dodajte vodu i umesite glatko testo.
Razvijte ga u krug malo veći od prečnika pleha od 26 santimetara, prebacite ga na pleh i podignite ivice uz zidove kalupa.
Umutite jaja, dodajte pavlaku, sir, šunku, slaninu i začinite, pa prelijte testo.
Pecite na 200-220 stepeni dok ne porumeni.
Bonus video:
(Espreso / Kurir.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!