preukusno!
PIJANI PREBRANAC ZALUDEO JE SVE SRBE: Ovo POVRĆE mu daje samo takav ŠMEK, ljubav na prvi ZALOGAJ (RECEPT)
Srbi obožavaju ovaj pijani prebranac
Svaka Srpkinja zna kako se pravi pasulj, ali da li ste probale da napravite pijani prebrana? Ovaj recept će vas oduševiti!
Sastojci:
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 1/3 šolje jabukovog sirćeta
- 1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos)
- 600 g pasulja
- 1 crni luk
- 1 ljuta papričica
- 2 kašike senfa
- 1 kašika slatke paprike
- 1 kašičica bibera
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice origana
- 1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike
- 1 flaša piva
- slanina
Priprema: U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos. Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali. Zatim dodajte sekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mlevenu papriku. Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša. Sipajte smesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!