Plazma torta, Foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet
recept
NAJKREMASTIJA POSNA PLAZMA TORTA: Zbog tog 1 sastojka TRI sloja se TOPE U USTIMA (RECEPT)
U toku je petrovdanski post i ovo je torta koju će svi zavoleti na orvi ukus
Objavljeno:
Kada jednom probate ovu tortu nećete prestati da je jedete!
Sastojci – donji sloj:
- 100 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 300 g posnog plazma keksa
- 200 ml soka od pomorandže / bademovo ili sojino mleko / mineralna voda ili čaj
Fil:
- 350 ml vode
- 40 g pudinga sa ukusom vanile
- 2 kašike šećera
- 100 g posnog šlaga
- 200 ml mineralne vode ili obične
- 50 g margarina
- 300 g posnog plazma keksa
Gornji sloj / dekoracija:
- 100 g posnog šlaga
- 100-120 ml mineralne vode
- 1-2 kašike posnog Eurokrema
Priprema:
- Prvo kuvati puding.
- 250 ml vode staviti u manju šerpu na vatru da provri.
- Posebno razmutiti šećer i puding u 100 ml vode.
- Kada voda provri zakuvati puding, mešati dok se ne zgusne pa skinuti sa vatre.
- Odmah istresti u veću činiju jer će vam trebati zbog dodavanja sastojaka, prekriti folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.
- Zatim praviti donji sloj.
- Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati mleveni plazma keks ( moraćete da ga meljete jer posni ima samo u komadu, bar sam ja samo tako našla ).
- Kada dodate keks uliti sok od pomorandže i sve izmešati.
- Na tacnu staviti obruč za torte pa celu masu od keksa i poravnati.
- Staviti u frižider dok se fil hladi.
- Umutiti šlag sa vodom. Umutiti i ohladjen puding.
- Dodavati šlag pudingu iz nekoliko puta i mutiti sve zajedno.
- Na kraju dodati plazme keks, koji ste opet morali da sameljete.
- Sve izmešati, dobije se fini krem, pa ga celog naneti na donji sloj.
- Rasporediti pa praviti dekoraciju ili gornji sloj kao što je u videu ili nešto svoje.
- Umutiti šlag sa vodom, pa dodati eurokrem i sve zajedno umutiti.
- Naneti na fil, poravnati i odneti tortu da se hladi nekoliko sati.
- Meni je stajala 3h kada sam snimala video i već sam je poslužila. Možda je mogla još sat vremena samo da bi bila hladnija, inače, lako se seče i baš je kremasta.
Prijatno.
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!