SAVET
VRHUNSKI KUVARI UMESTO U BRAŠNO RIBU VALJAJU U 1 SASTOJAK: Neće upiti ni KAP ULJA, a biće HRSKAVIJA
Mnogima je to dosadan posao, ali postoji trik vrhunskih kuvara koji će vam olakšati posao
Kako je prekunuo Petrovdanski post domaćice sve češće spremaju ribu.
Mnogima je to dosadan posao, ali postoji trik vrhunskih kuvara koji će vam olakšati posao.
Umesto brašna koristite jedan sastojak posle kojeg će biti ukusnija.
Sastojke ćete odmah zapisati.
Sastojci:
1 kg ribe po vašem izboru
200 gr gustina
3 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica belog luka u prahu
drugi začini po vašem izboru
ulje za prženje
Priprema:
Ribu isecite na komade i ostavite je u frižideru. To možete uraditi i dan ranije, a možete i par sati pre prženja.
Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.
Ulje sipajte u veću činiju, kako bi riba „plivala“ u istom, pa dobro zagrejte.
Ribu izvadite iz frižidera, pa parliće e dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ribu okrenite nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.
Prženu ribu poslužite uz krompir salatu ili uz neki kuvani krompir.
Probajte što pre i nećete se pokajati.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!