ČUVENA MONAŠKA PITA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ IJEDNE REČI: Spremna za tili čas, takvu još niko nije probao
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/How 2 Bake It by Marko Strižak

paŽnja

ČUVENA MONAŠKA PITA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ IJEDNE REČI: Spremna za tili čas, takvu još niko nije probao

Izbosti viljuškom i staviti da se peče dok ne porumeni. Pita treba da prenoći, pa tek onda da se seče

Objavljeno: 13:59h

Sastojci:

1 posni margarin

2 dl mlake vode

1 prašak za pecivo

2 vanilin-šećera

1/2 kg brašna (po potrebi i više)

Fil:

2 kg jabuka

1 kesica cimeta

200 g mlevenih oraha

1 čaša od 2 dl šećera

1 čaša od 2 dl prezli

Priprema:

Margarin dobro umutiti sa šećerom i malo soli, uz postepeno dodavanje tople vode, a zatim dodati prašak za pecivo i vanilin-šećer. Kada je smesa dobro umućena, polako dodavati brašno i zamesiti glatko testo. Testo podeliti u dve jufke i ostaviti da odstoji dok pripremate fil. Jabuke izrendati i dobro ocediti, pa u njih dodati šećer, orahe, cimet i prezle. Sve lagano umešati, da se sjedini. Potom oklagijom razviti jednu jufku testa veličine pleha. Testo namotati na oklagiju i spustiti u pleh. Na njega staviti svu količinu fila. Zatim razviti drugu jufku na isti način. Tom drugom polovinom testa prekriti fil i blago rukama pritisnuti da se zalepi za jabuke. Izbosti viljuškom i staviti da se peče dok ne porumeni. Pita treba da prenoći, pa tek onda da se seče.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.