paŽnja
OVAKO SE PRAVI DOMAĆI GRIZ SA MLEKOM: Ovo je JEDINI recept koji USPEVA I POČETNICIMA, SRBI ga moraju ZAPISATI
Za kraj, pospemo čokoladnim prahom i uživamo dok je toplo
Sastojci:
1 l mleka
10 ravnih supenih kašika pšeničnog griza
5 supenih kašika šećera
čokoladni prah za posipanje
U suštini: na 1 dcl mleka 1 ravna supena kašika pšeničnog griza i pola kašike šećera. Dalje povećavamo po apetitu.
Priprema:
Stavimo mleko u neku šerpu sa debelim dnom da provre.
Izmerimo količinu griza u odnosu na mleko.
Kada mleko provre, smanjimo vatru i lagano sipamo pripremljeni griz u mleko, neprestano mešajući žicom za mućenje, kako se ne bi stvorile grudvice.
Nastavimo kuvati 2 – 3 minuta i dalje ne prestajući sa mešanjem.
Kada je gotovo, zgusnuto, dodamo šećer, dobro izmešamo i sipamo u činije kutlačom.
Za kraj, pospemo čokoladnim prahom i uživamo dok je toplo!
(Espreso/kuvajmo-blogovski.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!