NIKAD UKUSNIJE
NAPRAVITE KREM KOCKE SA MALINAMA, IDEALNE ZA LETNJE VREME: Domaćice LUDE za ovim RECEPTOM, nikad SOČNIJE
Starinski i moderni, kolači sa malinama su pravi letnji hit
Neodoljivi miris malina još je lepši kada im dodate vanilu, čokoladu ili osvežavajuće note mladog sira ili gustog jogurta.
Starinski i moderni, kolači sa malinama su pravi letnji hit.
Probajte ovaj, nećete pogrešiti.
Sastojci za koru:
- jaja - 8 komada
- šećer - 8 kašika
- mleko - 4 kašike
- griz - 3 kašike
- brašno - 6 kašika
- prašak za pecivo - jedna kesica
Sastojci za krem:
- slatka pavlaka - 500 ml
- želatin - 1 kesica
- gusti jogurt - 300 ml
- voda - 40 ml
- šećer u prahu - 100 g
Sastojci za žele:
- maline - 500 g
- šećer - 4 kašike
- želatin - 1 kesica
Kako pripremiti:
Umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca, pa uz mućenje sipajte mleko. Na kraju dodajte brašno, griz i prašak za pecivo, te sve umešajte. Smesu sipajte u veliki podmazani pleh i pecite 30 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru podelite na dva dela. Stavite želatin da nabubri u 40 ml vode. Zagrejte šećer i vodu, pa kad provri dodajte maline, kuvajte još deset minuta i sklonite s vatre. Zagrejan želatin pomešajte sa šećerom i malinama i ostavite da se ohladi. Za krem umutite slatku pavlaku, a želatin stavite u vodu da nabubri. Slatkoj pavlaci dodajte jogurt i šećer i umutite. Želatin zagrevajte dok se ne rastopi, dodajte mu dve-tri kašike krema i dobro promešajte. Potom preostali želatin sipajte u krem i umutite. Po želji dodajte i šaku malina. Jednu koru stavite u pleh, nafilujte je kremom od kog ste odvojili par kašika. Odozgo stavite drugu koru, premažite odvojenim kremom i prelijte želeom sa malinama.
Bonus video:
(Espreso/ recepti.zena.blic)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!