NEVEROVATNO
NE BACAJTE PRVU VODU U KOJOJ STE KUVALI PASULJ: Evo za šta su je ljudi u 19. VEKU KORISTILI (VIDEO)
Danas znamo da su sirće, limunov sok i soda bikarbona moćna sredstva za čišćenje gotovo svih površina i aparata, a retko ko zna da i voda u kojoj se kuvao pasulj može da bude korisna.
Da li ste se nekada zapitali kako je čišćenje kuće izgledalo u 19. veku? Bez silnih veštačkih sredstava za pranje i čišćenje. Pa, koristilo se ono što je uvek bilo na dohvat ruke, a to je hrana.
Na primer, u viktorijansko vreme, prljave tapete su se čistile hlebom, a podovi svežim mlekom. I tako dolazimo do pasulja. Kada kuvate pasulj, prvu vodu bacite i nastavite sa kuvanjem.
Stari trik za koji su znale i naše bake kaže da to ne smete da uradite. Umesto da je prospete, procedite je (da biste uklonili eventualne ljuske pasulja) i pomešajte je sa vrelom vodom.
Kažu da ova mešavina čini čuda za staklene površine, i da će vaši prozori i ogledala zablistati. Poprskajte ih mešavinom, pa istrljajte sunđerom i na kraju isperite.
Takođe, ova tečnost se može koristiti i za čišćenje posuđa, a za nešto jači “dezinfekcioni” efekat i kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!