PAŽNJA
OVAKO SE PRAVI OMILJENI KOLAČ TOMA KRUZA: Njega jedu samo POSEBNI LJUDI, nećete verovati o KAKVOM SLATKIŠU JE REČ
Tom Kruz voli da sebe naziva "momkom koji trči kroz filmove", ali je i pažljiv prijatelj koji voli da obraduje odabrane kolačem od kokosa
Tom Kruz voli da šalje svojim prijateljima kolač od kokosa, a evo recepta za ovu poslasticu sa belom čokoladom.
Tom Kruz voli da sebe naziva "momkom koji trči kroz filmove", ali je i pažljiv prijatelj koji voli da obraduje odabrane kolačem od kokosa.
Reč je o delikatesu elitne poslastičarnice, a Tom ne štedi ni na troškovima slanja - po više od 100 dolara košta samo da lepi slatkiš stigne na neke od adresa. Kruz obavezno pokloni po jedan kokos kolač Tomu Henksu, Kirsten Danst i Endželi Beset za Božić, a recept su već isprobale kuvarice širom sveta.
Za famozni kolač vam je potrebno tri šolje brašna i tri šolje šećera, šest jaja, 125 gr putera, po kašičica ekstrakta od vanile i kokosa, prašak za pecivo i malo soli. Takođe, potrebni su šolja kisele pavlake, dve šolje kokosovog brašna i šolja granula bele čokolade.
Za fil se koristi 100 krem sira, 25 gr putera, dve šolje šećera u prahu, dve kašike kisele pavlake, šolja kokosovog brašna, kašičica ekstrakta vanile i na vrh noža soli.
Za testo umutite puter sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje. Zatim sipajte pavlaku i ekstrakt vanile i kokosa, pa umutite. Dodajte kašiku po kašiku brašna koje ste pomešali sa praškom za pecivo i solju.
Pecite u podmazanom plehu, oko sat i dvadeset minuta, na temperaturi od 175C stepeni. Za identičan kolač kao što je Kruzov, pecite kolač u kalupu za kuglof. Proverite čačkalicom da li je pečena i sredina. Izvadite na rešetku da se dobro ohladi, nekoliko sati.
Za fil izmešajte krem sir, puter, vanilu i so pa izmutite mikserom. Polako dodajte šećer u prahu, a na kraju pavlaku. Premažite preko kolača i obilno pospite kokosom.
(Espreso/Lepa i srećna)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!