kremasto
PROFESIONALNI KUVAR OTKRIO RECEPT ZA VOĆNU TORTU SA PIŠKOTAMA: Prava letnja poslastica OSVEŽAVA u sekundi (VIDEO)
Nije preslatka, a puna je sočnog fila
Mirko Končar je kuvar iz Beograda, koji već osam godina radi u restoranima i hotelima. Još sa 13 godina je zavoleo kuvanje i znao da je to posao kojim želi da se bavi.
Probali smo mnoge njegove recepte, oni su jednostavni, domaći i za svaku priliku, a sada vam predlažemo i njegov super recept za pravu letnju tortu koji će da vas oduševi.
Potrebno je:
- 2 velika pakovanja piškota (4 obična pakovanja)
- 450 g zaleđenog ili sezonskog voća
- 500 g kisele pavlake
- 250 g šećera
- 150 g crne čokolade
- 2 kesice krem šlaga vanil
- mleko po potrebi
- šlag za ukrašavanje
Priprema:
U sok od zaleđenog voća sipajte 25 ml mleka i izmešajte. U šerpu prečnika 25 cm poređajte natopljene piškote, ali ih nemojte previše natopiti jer će se raspasti. U odgovarajućoj posudi izmešajte pavlaku i šećer. U drugoj posudi umutite šlag krem.
U šlag krem dodajte fil od pavlake, iseckanu čokoladu i izmešajte. U kalup sa piškotama sipajte pola fila. Preko fila rasporedite voće i preostalom količinom fila prekrijte voće. Piškote koje vire sa strane isecite i poređajte po torti. Tortu poklopite i ostavite da prenoći u frižideru. Sutradan tortu prebacite na veći tanjir, ukrasite šlagom, dekorišite po želji.
Majke i snajke:
(Espreso/BlicŽena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!