PREJAKO
NAJUKUSNIJI MOGUĆI KROMPIR PIRE, U NJEGA NE IDE MLEKO: Evo šta se radi da bi bio ČISTO SAVRŠENSTVO (RECEPT)
Osnovna verzija recepta podrazumeva samo dva sastojka - krompir i biljni margarin, a dodavanjem začinskog bilja od običnog jela možete da napravite gastronomski praznik
Nema zahvalnijeg priloga uz glavno jelo od krompir-pirea. Recept za pripremu je lagan, ne iziskuje da provedete mnogo vremena u kuhinji, a uz sezonsku salatu i malo začinskog bilja može da bude kompletan obrok.
Iako smo navikli da u pire-krompir stavljamo mleko (ili neutralnu pavlaku za kuvanje), i bez mlečnog dodatka ovo jelo može da bude ukusno i kremasto.
Sastojci:
1 kg krompira
40 g posnog margarina
so
biber
3 čena belog luka (opciono)
svež list peršuna ili mirođije (opciono)
50 g badema (opciono)
Priprema:
Oljuštite krompir, pa ga spustite u šerpu u koju ste sipali hladnu vodu. Dodajte ravnu kašičicu soli, poklopite šerpu i kuvajte krompir na srednje jakoj vatri.
Znaćete da je skuvan kad prođete viljuškom kroz njega bez otpora.
Procedite krompir, a malo vode ostavite sa strane za slučaj da želite vazdušastiju teksturu priloga.
Na vruć krompir naseckajte posni margarin, pa sve dobro umutite mikserom. Ukoliko volite da pire bude laganiji, dodajte malo vode u kojoj ste kuvali krompir.
Oljuštite i izgnječite beli luk, pa ga dodajte krompiru. Takođe, ako volite ukus peršuna, iseckajte sveže peršunovo lišće i sipajte preko pripremljenog pirea.
Da biste upotpunili obrok, pire-krompir pospite drobljenim bademima koji su puni proteina i zdravih masnih kiselina.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!