FENOMENALNE
ZBOG OVIH KRALJEVSKIH PROJICA SRBI NEĆE USTATI OD STOLA: Ovaj DODATAK ih čini BOGOVSKI UKUSNIM, recept KIDA
Recept koji vam donosimo je toliko lako napraviti da će uspeti i početnicima u kuhinji
Projice od kukuruznog i pšeničnog brašna sa dodatkom feta sira i semenki bundeve su odlično rešenje kad vam iznenada dođu gosti, ali i kada želite da se počastite slasnim zalogajima za doručak ili večeru.
S obzirom na to da izuzetno dekorativno izgledaju, dobile su naziv kraljevske projice i možete da ih uvrstite i u svečanu trpezu za rođendane, slave, svadbe... Ujedno, recept koji vam donosimo je toliko lako napraviti da će uspeti i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
2 jaja
1 šoljica mleka
1 šoljica kukuruznog brašna
1 šoljica belog brašna
pola šoljice ulja
pola kesice praška za pecivo
200 g fete
50 g semenki bundeve
soli po ukusu
Priprema:
U činiju sipajte kukuruzno i belo brašno, dodajte prašak za pecivo i sve izmešajte. Potom dodajte tečne sastojke - jaja, mleko i ulje, pa sve dobro izmešajte varjačom.
Ukoliko ste kupili fetu koja nije dovoljno slana, dodajte u smesu za projice soli po ukusu, a onda izmrvite fetu, dodajte nepečene očišćene semenke bundeve i još malo izmešajte sastojke da se lepo sjedine.
U smesu za projice možete da dodate i očišćene semenke suncokreta - biće jednako hranljive i ukusne kao i one sa bundevinim semenkama.
U kalup za projice sipajte smesu, pa stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok projice ne porumene.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!