PERSIJSKA MUSAKA OSVOJIĆE SVE SRBE: Ona za koju mi znamo NIJE JOJ NI DO KOLENA, UMESTO KROMPIRA STAVITE OVO
Musaka, Foto: PRINTSCREEN/YT/ ICHKOCHEHEUTE

preukusno!

PERSIJSKA MUSAKA OSVOJIĆE SVE SRBE: Ona za koju mi znamo NIJE JOJ NI DO KOLENA, UMESTO KROMPIRA STAVITE OVO

Musaka je jedno od omiljenih jela našeg naroda, a ovaj revept će vas oboriti sa nogu

Objavljeno: 11:13h

Da li ste ikada probali persijsku musaku?

Ovo jelo se pravi bez krompira, od starog hleba, mlevenog mesa, šampinjona, pavlake za kuvanje i kačkavalja, a ukusom osvaja već na prvi zalogaj. Ako imate dilemu šta da spremite za ručak, neka vaš izbor bude persijska musaka.

Sastojci:

  • 3 kriške starog hleba
  • 400 g mlevenog mesa
  • 50 ml mleka
  • 2 jaja
  • 300 g šampinjona
  • vezica mladog luka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 200 g kačkavalja
  • so, biber, suvi začin
Musaka
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

Priprema:

  • Izdrobite stari hleb, pa ga na kratko potopite u malo mleka i dobro ocedite. Stavite ga u nauljenu vatrostalnu posudu.
  • Očistite mladi luk, iseckajte ga, pa ga kratko prodinstajte u tiganju. Dodajte mleveno meso i šampinjone iseckane na listiće, pa dinstajte još desetak minuta.
  • U dinstano povrće sa mesom dodajte dva žumanca i 100 mililitara pavlake za kuvanje, a onda i biber, so i suvi začin po želji, pa sipajte preko izmrvljenog i natopljenog hleba. Stavite vatrostalnu posudu u rernu i pecite 30 minuta na 200 stepeni.
  • Potom izvadite posudu iz rerne, prelijte musaku umućenim belancima, izrendanim kačkavaljem i preostalom pavlakom za kuvanje. Vratite posudu u rernu još petnaestak minuta da se musaka lepo zapeče, a kačkavalj rastopi.
  • Služite uz sezonsku salatu ili jogurt.
00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.