RECEPT
SVE DOMAĆICE SE MUČE SA OVOM NAMIRICOM, A POSTOJI REŠENJE: Uz jedan TRIK spremićete savršen PLAVI PATLIDŽAN
Najukusnije jelo od ove namirnice, sa kojim ne moežete promašiti
Od patlidžana se mogu pripremati mnogobrojna i vrlo ukusna jela, kako kuvana tako i pržena.
Ima blag neutralan ukus mesa i odlično se slaže sa crnim i belim lukom a u pitama, musakama, punjenim paprikama i te kako može da ga zameni ili makar obogati.
Neke domaćice ga dodaju i u ajvar.
Dakle, kuva se, peče, prži, griluje, pohuje, kiseli…
Recept za punjeni plavi patlidžan:
Sastojci:
- 4 manja plava patlidžana
- 200 gr mlevenog mesa
- 1 crvena paprika
- 4 manja paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 šolja skuvanog pirinča
- biber, so
Priprema:
1. Iseći plavi patlidžan na polovine po dužini i izdubiti sredinu. Iseckati i ispržiti redinu na ulju da porumeni. 2. Ispržiti meso, naseckani crni i beli luk i pirinač. Začiniti po ukusu solju i biberom. 3. Napuniti patlidžan tako što se na dno sipa masa sa mesom, a preko njega propržena sredina. 4. Iseći paradajz na kriške i položiti po vrhu. Peći u rerni oko 15 minuta, a pre služenja ukrasiti svežim bosiljkom i krem sirom.
PRVA POLUFINALNA NEDELJA MAJKI I SNAJKI JE U TOKU! Ne propustite savršene recepte za štrudlu s jabukama i bečku šniclu:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!