Mleko, Foto: Profimedia
za netolerantne
RECEPT ZA POZNATU POSLASTICU POSLE KOJE NEĆE BITI STOMAČNIH PROBLEMA: Umesto MLEKA, ide OVAJ SASTOJAK
Ovako spremljene će svi moći da ih jednu, recept za najbolje palačinke bez mleka
Objavljeno:
17:57h
Svi želimo da nas ne muči želudac nakon obroka, ili još gore da ne provedemo ceo dan na wc šolji zbog toga jer smo hteli da se počastimo dobrim filovanim kolačem ili palačinkama.
Ovako napravljene palačinke imaju isti ukus kao da su pravljeni sa mlekom ili kiselom vodom.
Sastojci
- jaja 3
- 3 kašike šećera
- kesice vanilin šećera 2
- vode (obične) 1,2 lit
- kašike brašna 24
- prstohvat soli
- ulja 1,5 dl
- šećer u prahu za posipanje
- filujte po želji
Kako pripremiti
- Jaja, so. šećer i vanilin šećer umutiti mikserom.
- Dodati vodu.
- Staviti brašno i dobro pomešati. Ako treba dodati još malo vode ili brašno da dobijete srednju gustu masu.
- Ostaviti da odstoji najmanje pola sata.
- Pre pečenja staviti u masu ulje i dobro pomešati. Ako treba dodati i malo vode.
- Teflon za pečenje palačinki premazati uljem (samo prvi put) i ispeći palačinke. Biće iste kao da ste pravili sa mlekom ili kiselom vodom.
- Svaku palačinku premazati željenim filom, urolati i posipati šećerom u prahu.
Prijatno!
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI MAJKE I SNAJKE, recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju:
(Espreso/ Recepti blic žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!