MORATE ZNATI
OVO SVI RADIMO KADA ODMRZAVAMO HRANU A UŽASNO JE ŠTETNO: Švedska NAUČNICA otkrila koji je JEDINI ISPRAVAN način
Ovo je jedini ispravan način odmrzavanja hrane
Zamrznuta hrana ima mnogo prednosti i svi znamo koje su to. Pre svega, zamrznuta hrana čuva svoje hranljive materije, ali i svežinu.
Zamrzavanje hrane sasvim je uobičajna stvar jer se namirnice tako najbolje čuvaju u nekom dužem periodu. Ali, kad se dotaknemo teme odmrzavanja, to već može biti velika gnjavaža, a i svako ima svoj princip. Većina hranu odmrzava tako da je samo prebaci u frižider te je tamo ostavi ceo dan, ali ima i onih koji odmrzavaju u mikrotalasnoj pećnici, pod vrućom vodom i slično.
Međutim, švedski naučnici tvrde da su sve to sasvim pogrešni načini. Suzan Ekstedt, naučnica sa instituta u Geteborgu u Švedskoj, kaže da je hranu najbolje odmrzavati pod mlazom vode. Prethodno je treba zatvoriti u plastičnu kesu, a zatim potopiti u posudu sa hladnom vodom. Vodu treba menjati svakih pola sata maksimalno kako bi se održala željena temperatura.
Napominje da nikako nije poželjno koristiti toplu ili vruću vodu jer će ona pospešiti razmnožavanje štetnih bakterija. Kad je hrana odmrznuta, treba je pripremiti odmah.
“Stručnjaci za hranu ovo već dugo znaju, ali to znanje kao da je ekskluzivno rezervisano za industriju hrane. Čini se da većina ljudi ovoga nije svesna”, rekla je Ekstedt za britanski The Sun.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!