recept
OVE STARINSKE KROFNE SU "BOLI GLAVA": Isprobajte BAKIN RECEPT za omiljenu domaću poslasticu
Izmrviti kvasac sa malo vode i šećerom
Stare dobre krofne, evo kako će vam uspeti korak po korak.
Potrebno je
15 gr kvasca
200 ml mleka
1 kašičica šečera
2 jaja
1 kockica maslaca
korica limnuna
3 lončeta od 200 g brašna
Priprema:
Izmrviti kvasac sa malo vode i šećerom. Umutiti jaja sa žicom, dodati kvasac, maslac malo soli koricu limuna i brašno.
Zamesiti glatko teso i ostaviti da malo poraste. Podeliti na kvadrate pa saviti u loptice i staviti na papir za pećenje.
Ostaviti opet da malo poraste i pržiti.
U ulje spuštati krofne zajedno sa papirom pa papir vaditi posle par sekunde. Okrenuti kad porumeni
Vaditi rešetkastom kašikom na papir da upije višak masnoće Posuti vanilom i prahom šećera. Uživajte
Majke i snajke:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!