domaće
OVAKO SE PRAVI LEGENDARNI LIKER, OMILJENO PIĆE SVIH DAMA U SRBIJI: Za RECEPT vam treba samo 3 SASTOJKA, predobar je
Alkoholno domaće piće koje svi vole
Ovo je omiljeni liker mladih dama, i generalno svih ljudi koje poznajem, ukusan je i kremast, domaći, i vrlo se često priprema u Srbiji.
Nusprodukt su fantastične "pijane višnje" koje možete koristiti u kolačima.
Za pripremu ovog popularnog pića, možete koristiti i zamrznute višnje.
Liker od višanja – višnjevača, sastojci:
- 500 g višanja očišćenih od koštica
- 500 g meda ili šećera
- 1 l rakije (loza)
Priprema:
Višnje stavite u veću teglu (ili u flaše sa širim otvorom), sipajte med ili šećer, pa nalijte rakijom i zatvorite metalnim zatvaračem.
Ostavite na suncu 40-tak dana uz povremeno mešanje ili mućkanje.
Liker od višanja možete poslužiti zajedno sa višnjama ili bez.
Tkzv. pijane višnje, višnje iz višnjevače su vrlo ukusne u raznim kolačima.
Napomene:
Liker od višanja kao i sve druge likere možete začiniti začinima po izboru – vanila, cimet, rum, kardamom…
POČELA BERBA OBLAČINSKE VIŠNJE: Veliki problem je nedostatak berača
(Espreso/ Danas)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!