paŽnja
RAVANIJA JE JEDAN OD NAJSTARIJIH KOLAČA I BOSANCI GA PRAVE VEKOVIMA UNAZAD: Posle ovog RECEPTA tražićete repete
Kad je kolač pečen, iseći ga na kocke i dok je još topao, preliti ga sirupom od šećera
Donosimo vam najbolji recept za bosansku nutmu, starinski kolač koji se veoma jednostavno pravi.
Sastojci:
6 kašika brašna 6 kašika šečera 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 6 kašika ulja 6 jaja
Za preliv:
400 g šećera 700 ml vode 50 ml soka od narandže
Priprema:
Mikserom umutiti jaja i šećer, pa dodati vanilin šećer, pa mutiti i dodati ulje. Sve lepo sjediniti mikserom. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa ručno izmešati. U podmazanu tepsiju, izliti smesu i dobro protresti. Staviti da se peče na 180 stepeni, oko pola sata.
Za preliv: Staviti vodu i šećer u šerpicu i staviti da se kuva, na laganoj temperaturi. Kuvati 10 ak minuta, pa dodati sok od narandže.
Kad je kolač pečen, iseći ga na kocke i dok je još topao, preliti ga sirupom od šećera.
(Espreso/Lepote Srbije)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!